четвер, 12 травня 2011 12:06

Глава Львівщини: "Це неправда, що у нас живуть нетерпимі і брутальні люди"

Глава Львівщини: "Це неправда, що у нас живуть нетерпимі і брутальні люди"

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк заявив, що радикали не є обличчям Львова і засудив сутички, які сталися 9 травня.

"Ніхто і ніщо не може заборонити Перемогу. Як ніхто не може заборонити людині пам'ятати, віддавати шану полеглим за рідну землю. Як ніхто не може заборонити людині молитися. Як ніхто не може заборонити людині любити свій край, своїх рідних і близьких", - цитує його слова сайт Львівської ОДА.

За словами губернатора, "жменька ультрарадикалів – це не є обличчя Львова. Це радше пляма, тінь, яку вони хочуть кинути на лик Галичини".

"Це неправда, що в нашому регіоні живуть нетерпимі, брутальні, безкультурні люди, які воюють з полеглими, які топчуть пам'ять загиблих солдат, які не дають можливості внукові покласти квіти до могили діда. Саме такий образ львів'янина намагаються нав'язати зараз ультрарадикали своєю бездумною поведінкою, граючи на емоціях і святих почуттях людей, використовуючи таку непросту історію нашого краю в своїх вузькопартійних інтересах", - зазначив Цимбалюк.

Жменька ультрарадикалів – це не є обличчя Львова

"Я, як керівник регіону, як галичанин з народження і як громадянин вільної, незалежної і демократичної України, заявляю, що засуджую провокації і провокаторів. Обіцяю – вони будуть покарані з тим, щоб подібне ніколи більше не повторилося ні у Львові, ні в будь-якому іншому місті України", - наголосив він.

Глава ОДА повідомив, що для того щоб зіпсувати свято у Львові, стягнули до міста ще й заїжджих провокаторів з Тернополя та Івано-Франківська.

"Начебто, воювали за колір прапора. Але підлість не має кольору. Безкультур'я не має кольору. Воно просто погано пахне. Мусимо разом остудити гарячі голови. Треба провести об'єктивне, справедливе розслідування, назвати і покарати винних", - закликав Цимбалюк.

Губернатор також закликав шукати сили, щоб піднімати Львівщину з посткризового стану, створювати нові робочі місця, готуватися до Євро-2012, до нової зимової олімпіади, полегшувати життя бізнесу, приводити до порядку школи і лікарні, полегшувати життя пенсіонерам і давати перспективу молоді", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Глава Львівщини: "Це неправда, що у нас живуть нетерпимі і брутальні люди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути