четвер, 15 березня 2007 11:49

На Тихоокеанському флоті вбитого в частині матроса більше півтора року видавали за дезертира

У гарнізонній військовій прокуратурі Владивостока завершується розслідування страшної кримінальної справи. Матрос Юрій Полежаєв був убитий у військовій частині, а його батькам більше півтора року говорили, що їхній син втік. Юрій Полежаєв був призваний з Бурятії на Тихоокеанський флот - матросом на острів Російський. Перед Новим 2004 роком батьки подзвонили привітати сина, а у відповідь почули, що Юрій самовільно залишив частину і його місцезнаходження невідомо.

У липні 2006 року батьки почули страшну новину. Водолази-любителі ще в квітні знайшли за п"ятсот метрів від берега, на дні бухти Бабкіна, скелетоване тіло, до ніг якого був прив"язаний вантаж. На бушлаті чітко було видно прізвище убитого матроса Полежаєва і його бойовий номер. Міліціонери запросили представників частини, але довести інформацію до Полежаєвих-старших ніхто не потрудився. Вони дізналися про це випадково, від знайомих.

За формою черепа експерти відновили особу убитого - це було обличчя Юрія. Як сказала мати Юрія, його убили в частині троє товаришів по службі. Вбивали жорстоко: спочатку забили на смерть, потім прив"язали до ніг засувки, які стояли в котельній, і скинули в море.

Щоб добитися справедливості, батьки матроса звернулися до фонду "Право Матері", оскільки прокуратура Владивостоцького гарнізону має лише одного підозрюваного, а батькам відомо, що вбивць було троє. Але під протокол цю інформацію свідки говорити відмовляються. Всі товариші по службі Юрія вже демобілізувалися, а хтось із них, відслуживши термінову, підписав контракт і не хоче псувати собі подальшу службу, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «На Тихоокеанському флоті вбитого в частині матроса більше півтора року видавали за дезертира». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути