вівторок, 28 вересня 2010 18:22

На Тернопільщині пам"ятнику провіднику ОУН пробили обличчя

На Тернопільщині пам"ятнику провіднику ОУН пробили обличчя

Сьогодні вночі невідомі пошкодили пам"ятник провіднику ОУН Ярославу Стецьку у селі Кам"янки Підволочиського району Тернопільщини.

Голова Тернопільської облради Олексій Кайда уже звернувся із листом до начальників обласних управлінь МВС та СБУ та до прокурора області взяти під особистий контроль та інформувати про розслідування цієї справи.

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі обласної ради.

Кайда нагадав, що це не перший акт вандалізму – наприкінці серпня у Тернополі було пошкоджено меморіальні дошки Ярославу Стецьку та Омеляну Польовому. А зловмисники і досі не виявлені. Мовляв, це свідчить про бездіяльність міліції та безкарну зухвалість вандалів.

"Очевидно, що ці акції носять системний, провокаційний характер і спрямовані виключно на знищення пам"яті про історію героїчної боротьби проти поневолювачів української нації. Розцінюю такі факти як добре продуманий наступ на свідомість тернополян, проукраїнські настрої мешканців області та права української нації, зокрема", - наголосив він.

Погруддя Ярославу Стецьку із граніту встановили у Кам"янках у 1995 році. Поставили його у центрі села, при в"їзді на шкільне подвір"я.

"Хтось молотом пробив обличчя Стецька, відбили йому кисть лівої руки", - розповіли Gazeta.ua у сільраді.

Пошкоджений пам"ятник спершу накрили тканиною. Потім вирішили демонтувати. Роботи із демонтажу іще тривають.

"Неприємно зараз людям від тої ситуації. Як-не-як, уся громада на той монумент складалася. Місцеві такого не могли зробити. Тут же усі нормальні люди. То по дорозі хтось їхав і задля забави, певно, так вчинив. Буквально за метр траса з Хмельницького на Тернопіль проходить", - припустив вчитель із місцевої школи Василь Козак.

Зазначимо, у серпні також позбиткувалися над монументом Ярославу Стецьку у селі Великий Глибочок Тернопільського району.

Зараз ви читаєте новину «На Тернопільщині пам"ятнику провіднику ОУН пробили обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути