Ексклюзиви
вівторок, 06 квітня 2010 11:03

На шахті в США загинули вже 25 осіб

На шахті в США загинули вже 25 осіб

Кількість жертв вибуху на шахті в американському штаті Західна Вірджинія досягла 25 осіб. Ще четверо вважаються зниклими без вести.

Шахта, де прогримів вибух, знаходиться приблизно в 50 км на південь від міста Чарльстон. Вибух стався в другій половині дня 5 квітня в підземних виробках. На місці аварії працюють 5 бригад рятувальників, 20 бригад швидкої допомоги і три вертольоти.

У якийсь момент, однак, пошуки довелося припинити - через занадто високий рівен метану в шахті виникла небезпека повторного вибуху.

На шахті не належним чином дотримувалися заходів безпеки, вважають представники федерального Управління з питань безпеки та охорони праці в гірничодобувній галузі. Перевіряльники не раз виявляли там підвищену концентрацію метану.

У той же час представники компанії Massey Energy, якій належить шахта, запевняють, що вона відповідала всім нормам безпеки. Крім того, під землею є запаси кисню, води і їжі, що дозволить тим, хто вижив протриматися у заблокованій штольні до приходу рятувальників.

Нинішня трагедія - найбільша в гірничодобувній промисловості США з 1984 року. Тоді в місті Оранжвілль в штаті Юта на шахті компанії Emery Mining Corp загинули 27 гірників.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «На шахті в США загинули вже 25 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути