Ексклюзиви
понеділок, 27 лютого 2012 17:30

На Рівненщині молоді націоналісти заблукали на партизанських стежках УПА
6

На Рівненщині відбулися екстремальні туристичні змагання "Стежками героїв "Доброволець - 2012" імені першого командира Української повстанської армії (УПА) Клима Савура, участь в яких прийняли 19 команд.

Як повідомили Gazeta.ua у прес-службі оргкомітету змагань "Доброволець", захід проводився  з метою вшанування подвигу сотень тисяч бійців УПА і зокрема першого командира Української повстанської армії Дмитра Клячківського ("Клима Савура").

Змагання відбувались у форматі пригодницьких перегонів. Згідно правил, команда має за найкоротший проміжок часу прибути на фініш, при цьому обов'язково змушена відвідати контрольні точки, які розташовані на маршруті. В якості контрольних пунктів виступали визначні історичні місця, що стосуються боротьби УПА, та могили повстанців, які загинули в боях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Рівному надрукували перші місцеві марки з Петлюрою та командиром УПА-Північ

Перед оголошенням старту учасники відвідали місцевий православний храм, де отримали благословення священика. Тут же в храмі відбулося офіційне відкриття змагань.

Загальна протяжність маршруту склала близько 80 км. Учасники мали відмітитися на 26 контрольних пунктах. Складність проходження маршруту була зумовлена не лише рельєфом місцевості, але й погодними умовами. Температура повітря  постійно трималася вище нуля, і тому сніговий покрив перетворився на місиво з мокрого снігу, що уповільнювало просування команд.

На проходження маршруту командам відводилось не більше 30 годин. Цього року перемогу здобули одразу дві команди – "Меридіан" та "Орієнт-Меридіан", обидві з міста Луцька. Вони відмітилися на всіх 26-ти контрольних точках та подолали маршрут за 19 год. 17 хв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Командирів УПА хочуть зробити почесними громадянами Рівного

Лише на дві години відстали від лідерів учасники луцької команди "ТіХтоПройшлиКрізьЛіси", які здобули друге місце. Вони теж віднайшли усі контрольні пункти і зробили це за 22 год. 09 хв.

Почесне третє місце виборола команда із м. Кузнецовськ Рівненської області, яка теж відвідала всі контрольні точки. І на це їй знадобилося більше доби – 28 год. 19 хв.

Всього із 19-ти команд, що приймали участь в змаганнях, до фінішу дійшли лише 10, інші – зійшли із маршруту.

Слід відзначити, що організатором змагання виступила громадська організація "Національний Альянс" за підтримки Товариства пошуку жертв війни "Пам'ять" та рівненського "Пласту".


Зараз ви читаєте новину «На Рівненщині молоді націоналісти заблукали на партизанських стежках УПА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути