четвер, 22 вересня 2011 16:50

Марш у Луцьку: Досить бухати – пора бунтувати!
7

У Луцьку відбувся Марш здорової молоді. Метою заходу є висловлення протесту проти поширення алкоголізму, наркоманії та тютюнопаління серед молоді України і Луцька, зокрема, та пропаганда здорового способу життя.

Як повідомили Gazeta.ua у ВОО "Національний Альянс", учасники заходу, серед яких були організації Волиньбаскет, Пласт, Street Workout, Українська народна молодь, студенти факультетів фізичного виховання, а також боксери, велосипедисти пройшли від Театрального майдану до Київського майдану.

Учасники акції вигукували гасла: "Досить бухати – пора бунтувати", "Твереза людина – могутня Україна", "Герої не бухали – вони воювали", "Борці за Україну не виживали нікотину".

Під час ходи також були роздані інформаційні буклети, в яких містилась інформація про згубний вплив шкідливих звичок. В підсумку маршу був проведений флеш-моб, під час якого було знищено макети злісних ворогів молоді – цигарок та горілки.

"Протягом 20 років держава плює на здоров'я свого народу. Дивиться, склавши руки, як деградує молоде українське покоління.... Не вселяють великих надій, щодо здорового способу життя, написи: "Курці помирають рано", "Надмірне споживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я", - йдеться у зверненні "Нацальянсу" до губернатора Волині Бориса Клімчука та голови Волинської обласної ради Володимира Войтовича.

Активіст Богдан Бальбуза уточнив, що його організація вимагає посилити контроль над продажем тютюнових та алкогольних виробів для неповнолітніх, побудувати спортивні майданчики у сільській місцевості, збільшити кількість спортивних секцій для молоді, заборонити рекламу і продаж алкогольних та тютюнових виробів поблизу навчальних закладів, побудувати велодоріжки тощо.

Марш пройшов без будь-якої політичної агітації.

Зараз ви читаєте новину «Марш у Луцьку: Досить бухати – пора бунтувати!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути