вівторок, 28 вересня 2010 19:38

На президентських виборах в Росії Лужков гратиме критика Медведєва - експерт

На президентських виборах в Росії Лужков гратиме критика Медведєва - експерт

Думки експертів з приводу подальшої долі екс-мера Москви Юрія Лужкова розбіглися. Йому пророкують і кримінальні справи, і роль на президентських виборах у Росії.

"Лужков ще більше радикалізується стосовно України. Він буде зупинятися на тому, що ще не виконав режим Януковича із укладених навесні цього року двосторонніх російсько-українських домовленостей", - вважає Директор Школи політичної аналітики Національного університету "Києво-Могилянська академія" Ростислав Павленко.

На його думку, про політичну смерть колишнього мера Москви говорити зовсім рано.

"На майбутніх президентських виборах в Росії йому ще слід відіграти одну з основних ролей. Лужков гратиме дозволеного Путіним критика Медведєва, використовуючи усі ті теми, які зараз породжують незадоволення серед росіян. Він ще більше перестане подобатися українцям", - зазначив політолог.

Павленко також вважає, що про самостійну політичну кар`єру Лужкова на чолі окремої партії чи громадського руху говорити було б недоцільно.

"Пригадується афоризм: "Він би то й хотів, та хто ж йому дасть". Зважаючи на попередній політичній досвід Лужкова, та ті капітали, про які говорять журналісти, його не відпустять у вільне плавання, аби він зміг сформувати якусь виборчу альтернативу до існуючого нині кремлівського тандему. Його триматимуть у цілком контрольованих рамках", - додав експерт.

Між тим, політолог, політтехнолог, директор Центру Східно-Європейських досліджень Андрій Окара вважає, що відставка Юрія Лужкова з посади мера Москви означає зменшення інтенсивності стосунків по лінії Москва-Севастополь.

Політолог не виключив, що зі зміною московського градоначальника буде порушено кримінальні справи стосовно низки проектів, які фінансувалися зокрема мерією Москви.

"Я думаю нас очікують сенсації. Зокрема, я не виключаю порушення низки кримінальних справ стосовно корупції під час фінансування проектів, які фінансувалися мерією Москви та кримською місцевою владою. Мова йде, зокрема, про будівництво житла для моряків", - сказав експерт.

Політолог також переконаний, що з відставкою Лужкова заяви про реінтеграцію Севастополя до РФ стануть історією.

"Для Лужкова тема Севастополя була однією з форм позиціонування не просто як місцевого політика, а як політика загальноросійського і навіть міжнародного значення. У наступника такого шансу не буде", - додав Окара.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На президентських виборах в Росії Лужков гратиме критика Медведєва - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути