вівторок, 28 вересня 2010 12:42

Україна виграє від зняття Лужкова - Меджліс

Україна виграє від зняття Лужкова - Меджліс

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що відставка Юрія Лужкова з посади мера Москви піде на користь України.

Його заяву має у своєму розпорядженні Новий регіон.

"Настрій москвичів, соціологічні дані говорять, що вони позитивно ставляться до українців", - відзначає Джемілєв. Тому, вважає він, мером Москви стане людина "скажімо так, більш лояльна стосовно до українців".

"Відставка Лужкова, на мій погляд, буде позитивним фактом у російсько-українських відносинах. Оскільки його неодноразові антиукраїнські, провокаційні заяви з територіальними претензіями до України не додавали цього позитиву. Це точно", - сказав Джемілєв.

Він також відповів на запитання, чому Лужков заслужив немилість президента Росії Дмитра Медведєва. "У них там давно йде кланова війна. І це результат. Як відомо, він також має власність в Севастополі. Але я не думаю, що він туди перебереться ... Він вибере якусь європейську країну", - прогнозує глава Меджлісу.

Кілька днів тому видання Русский Newsweek опублікувало статтю, в якій йдеться, що у разі, якщо відставка мера Москви все-таки відбудеться, нове керівництво російської столиці навряд чи буде приділяти колишнє увагу Криму і Севастополю. "З 1994 року мерія надавала протекцію морякам Чорноморського флоту в Севастополі, будувала їм житлові будинки, дитячі сади, поліклініки, ремонтує ракетний крейсер" Москва".Лужков активно займався зовнішньою політикою, при новому мерові такого не буде", - йшлося в публікації.

Як повідомила сьогодні прес-служба Кремля, глава Російської Федерації Дмитро Медведєв підписав указ про відставку мера Москви Юрія Лужкова "у зв"язку з втратою довіри" президента.

Зараз ви читаєте новину «Україна виграє від зняття Лужкова - Меджліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути