вівторок, 16 грудня 2014 20:56

На Полтавщині хочуть забрати у олігархів Коломийського та Григоришина їхню компанію.
6

Фото: Микола Марченко

Сьогодні на позачерговій сесії Миргородської міської ради депутати прийняли одноголосне рішення про проведення процедури реприватизації ПАТ "Полтаваобленерго". Вважають, що інвестори використали цю генеруючу компанію лише для власного збагачення, не виконавши інвестзобов'язань. І не підготували її для належної роботи, що й стало однією із причин аварійного відключення світла в області. І посилання уряду та олігархів на війну та дефіцит коштів є чисто пропагандистським прийомом для подальшого збагачення кількох сімей.

Також вважають, коли б ще один мільярдер Костянтин Жеваго зменшив свої апетити, то вимкнення світла на Полтавщині взагалі можна було б уникнути. На Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат приходиться 80% потужностей, котрих не вистачає для нормального функціонування електромереж усієї області

У  Миргороді склалася катастрофічна ситуація із електропостачанням. Люди у деяких мікрорайонах міста без світла сидять по 6-11 годин на день.

Вчора зібрався стихійний мітинг біля Миргородської філії " Полтаваобленерго". Добитися від місцевого керівника цієї філії Андрія Ряжка конкретних відповідей людям не вдалося. Тому у нього полетіли курячі яйця та почалася шарпанина. А місцева влада ініціювала позачергову сесію міської ради.

"Полтаваобленерго" не вкладає ні копійки у відновлення мереж, контактів, рубильників. Керівники обленерго не зрозуміли, що людське терпіння має межу. Компанії,  які виробляли електроенергію, за копійки брали вугілля у держави. А із нас дерли півтори гривні з підприємств за кіловатгодину.Так звикли, так зручно. А тут раз – сталося так, що вугілля не завезли. А чого держава має завозити вугілля на приватні підприємства. Ви самі заробляєте гроші, і самі й дбайте про це",– говорить депутат Миргородської міської ради Михайло Лавицький.

Говорить, за копійки забрали "Полтаваобленерго" у держави і диктують усім свої ціни. Потрібно починати процедуру реприватизації. І це реально зробити. Бо не можуть кілька олігархів збагачуватися за рахунок народу. І це стосується не лише "Полтаваобленерго".

За неофіційною інформацією Костянтин Григоришин та Ігор Коломийський мають у рівних долях по 48,8 % акцій ПАТ "Полтаваобленерго".

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині хочуть забрати у олігархів Коломийського та Григоришина їхню компанію.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути