Ексклюзиви
понеділок, 30 серпня 2010 17:46

На Полтавщині дівчина вижила після удару струмом у 27 тисяч вольт

На Полтавщині дівчина вижила після удару струмом у 27 тисяч вольт

Увечері 29 серпня 15-річну Світлану Прудку із селища Гоголеве Великобагачанського району Полтавщини вдарило струмом у 27 тис. вольт. Нещасний випадок стався на місцевій залізничній станції.

Очевидці бачили Світлану з подругою та трьома хлопцями. Із невідомих причин вона вилізла на дах вагону для перевезення зерна й торкнулася проводу. Через це постраждало 50% тіла.

"Найбільше постраждали руки, обличчя та верхня частина тулубу, особливо груди, - розповіла Gazeta.ua Людмила Пономаренко, головний лікар Полтавської міської дитячої лікарні.

У цей медичний заклад її доставили із райлікарні наступного після випадку ранку. Про ступінь опіків судити зараз важко. Конкретно про щось говорити можна мінімум через 2-7 днів.

"Ми вивели її із шоку й у першій половині дня вона була при свідомості. Зараз знаходиться повністю на медикаментозному лікуванні. Їсти сама не може", - продовжила лікар.

Лікарі оцінюють стан дівчини як важкий. Попередньо констатували опіки 2-го ступеню. І те, що вона вижила, називають дивом.

"Не знаю як це сталося, - плаче у слухавку матір постраждалої Валентина Прудка. - Вона там разом з подругою була. Спочатку Свєта полізла, а потім - подруга. Чого вони туди полізли - не знаю. Можливо, так гралися. Подруга на це запитання відповідає тільки: "Та хто зна". Добре, що рідні та близькі зголосилися стати донорами".

Кров Світлані переливали від 10 донорів.

Матір Світлани Валентина Василівна просить допомогти грошима на лікування доньки. Її тел. (05345) 95513 та (050) 7418289.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині дівчина вижила після удару струмом у 27 тисяч вольт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути