неділя, 03 червня 2012 17:30

На першому українському марші Тиші ходили у "трав'яному" капелюсі
11

Перед початком першого українського маршу Тиші
Фото: Фото: Євгеній Жаровський
Учасники першого українського маршу Тиші
Учасниця першого українського маршу Тиші з плакатом сидить на сходах біля Європейської площі
Учасники першого українського маршу Тиші з плакатами сидять на сходах біля Європейської площі
Учасник першого українського маршу Тиші тримає плакат

Сьогодні в Києві пройшов перший український парад Тиші. В акції взяли участь близько 30 осіб. Порядок забезпечували 3 правоохоронці.

Як зазначили організатори, мета заходу - "показати, що екологічні проблеми та те, якою ми залишимо нашу планету нащадкам, стосуються кожного, незалежно від віку чи інтересів, а вирішити ці проблеми можна лише спільно, при цьому весело проводячи час і не заважаючи оточуючим".

О 13-й годині біля Європейської площі на сходах, що ведуть до Арки дружби народів, активісти - переважно молодь - розгорнули плакати з написами "Убивать ради еды?", "Парад тут", "Зелена дорога в майбутнє", "Кожний пшик дезодоранта руйнує озоновий шар", "Збережи свій світ!!! Збережи своє майбутнє!!!", "Ні пластику", "Глобальное потепление уже началось".

Через кілька хвилин після початку молоді люди сіли на сходи, вишикувавши плакати у речення "Молодь України за чисті джерела енергії". Дві дівчини-активістки пускали у повітря мильні бульбашки. Іншій на голову вдягнули обрамлений штучною травою капелюх.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Заняття не з дешевих, але задоволення все компенсує" - стартував "Яхтфест-2012"

"А зараз, дорогі учасники, увага! Всі йдемо за цим милим чоловіком у блакитному", - виголосив один з організаторів, показуючи рукою на міліціонера.

Активісти одягли навушники, налаштували приймачі на одну хвилю і, вишикувавшись у колону, мовчки рушили Хрещатиком за правоохоронцем.

Проходячи повз них, двоє короткострижених молодиків зупинилися і почали читати написи на плакатах.

"Вот, бл...дь, экономные, с...ка! Наверное, еще и воду "зажимают", когда зубы чистят. Не понимаю я этого", - сказав один з них, сплюнувши на землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Китайці будують копію австрійської комуни, яка належить до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО

Діставшись Майдану незалежності, "зелені" звернули на вулицю Грінченка. Продовживши ходу Пушкінською, вийшли на Богдана Хмельницького, звідки - на Терещенківську. Там міліціонер вирвався трохи уперед і заліз на невеличкий пагорб біля Інституту ботаніки, щоб вигнати безхатченка, який вмостився спати на траві.

ФОТОРЕПОРТАЖ: У Гамбурзі неонацисти закидали поліцію камінням і петардами

"Цей марш не "проти" а "за". Його суть в тому, щоб звернути увагу на проблеми з екологією, щоб люди задумались над її щоденним погіршенням і перейняли "зелені" ідеї. Вчені вже давно б'ють на сполох: клімат змінюється. Але реакції - нуль", - розповіла одна з учасниць маршу Ірина.

Завершилася хода у Парку Шевченка. Біля пам'ятника Кобзареві активісти підписали меморандум про створення Української молодіжної кліматичної коаліції.

Серед основних засад документу: "Зміни клімату - глобальна гуманітарна проблема, що ставить під загрозу майбутнє людської цивілізації", "Молодь - основний агент змін", "ненасильницікі методи та незаангажованість".

Зараз ви читаєте новину «На першому українському марші Тиші ходили у "трав'яному" капелюсі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути