Ексклюзиви
вівторок, 21 грудня 2010 11:13

"Зелені" та науковці прийшли під Раду і Кабмін мітингувати проти бюджету

"Зелені" та науковці прийшли під Раду і Кабмін мітингувати проти бюджету

Близько 300 прихильників Партії зелених і близько 600 представників профспілки працівників Національної академії наук України пікетують будівлі уряду і парламенту.

Як повідомив лідер Партії зелених Олександр Прогнімак, "зелені" пікетують уряд з вимогою передбачити в бюджеті 2011 року фінансування програм реагування на кліматичні зміни, енергозбереження та модернізацію ЖКГ, інноваційної переробки сміття та реконструкції полігонів твердих побутових відходів, а також зменшення викидів вуглекислого газу (СО2).

Партія зелених також вимагає, щоб 100% надходжень від "екологічного податку" залишалося в місцевих бюджетах, а 5% усіх зібраних на місцях податків залишалися в місцевих бюджетах і йшли на фінансування регіональних екологічних програм.

Крім того, Партія зелених вимагає збільшити "екологічний податок", підвищити пенсії, а не пенсійний вік, заморозити підвищення комунальних тарифів і відновити мораторій на стягнення пені за оплату послуг ЖКГ.

Прогнімак не виключив, що "зелені" можуть провести повторну акцію протесту, однак висловив надію, що всі вимоги партії будуть враховані при підготовці проекту держбюджету до другого читання.

Одночасно з Партією зелених свою акцію проводить і профспілка працівників НАНУ. Учасники цієї акції спочатку пікетували Кабінет міністрів, а потім перемістилися на площу перед будівлею парламенту.

Як повідомив голова профспілки Анатолій Широков, вимоги учасників до уряду і парламенту - врахувати в держбюджеті на 2011 рік бюджетний запит НАНУ по загальному фонду в обсязі 2963 млн грн; реалізувати указ президента про додаткові заходи щодо розвитку наукової і науково-технічної діяльності НАНУ; узгодити з профспілками бюджетних галузей розміри та етапи наближення в 2011 році ставки першого тарифного розряду і мінімальної зарплати, а також провести реформування пенсійного і трудового законодавства. Крім того, профспілка підготувала відповідне звернення до народу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «"Зелені" та науковці прийшли під Раду і Кабмін мітингувати проти бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути