субота, 02 червня 2012 18:10

"Заняття не з дешевих, але задоволення все компенсує" - стартував "Яхтфест-2012"
15

Фрістайл під час "Яхтфесту-2012"
Фото: Фото: Євгеній Жаровський
Показові виступи судомоделістів під час "Яхтфесту-2012"
Фрістайл під час "Яхтфесту-2012"
Показові виступи судомоделістів під час "Яхтфесту-2012"
Фрістайл під час "Яхтфесту-2012"

Сьогодні у Вишгороді Київської області стартував перший український фестиваль яхтингу "Яхтфест-2012".

Як зазначив на прес-конференції перед початком заходу глава оргкомітету Артем Соковін, його мета - не тільки привернути увагу до вітрильного спорту, але і пропагувати відпочинок на воді.

"Ми з таким позитивом підійшли до процесу організації, що, мабуть, саме через це після вчорашнього шторму зараз встановилася чудова погода", - сказав він.

За його словами, у майбутньому фестиваль має отримати статус міжнародного.

Не обійшлось і без романтичних мрій. Так, директор Європейського інституту інтеграції та розвитку Дмитро Видрін зауважив, що цей захід на Київському морі може спонукати українців думати не лише про гроші, дорогі автомобілі, а й про морські подорожі.

"Мені дуже хочеться, щоб дівчата знову мріяли про червоні вітрила", - розповів він.

У свою чергу, виконавчий директор Whites International Public Relations Мартін Нанн зазначив, що нині рівень яхтингу в Україні такий, якого Велика Британія досягла ще у 1970-х роках, і побажав усіляко розвивати цей вид активного відпочинку.

"У Великій Британії яхтинг навіть більш популярний, ніж футбол. Понад мільйон дійтей нині активно займаються ним. Ми досягли рівня, коли одна яхта для дітей коштує 1,5 тисячі фунтів стерлінгів. Вона може прослужити 10 років. Залучення молоді до таких видів активного відпочинку на 70% зменшує ризик, що вони стануть асоціальними елементами", - розповів Нанн.

Безпосередньо сам захід розпочався із перегонів на гідроциклах. Метрів за 10 від берега спортсмени "нарізали" на воді кола, оминаючи червоні та жовті поплавці.

Після цього на озері біля набережної стартували змагання з фрістайлу на гідроциклах. За словами одного з учасників Олега Мазура, виступ був доволі складний.

"Це ще тільки початок сезону. Входження в нього, як правило, завжди нелегке. Руки ще не зовсім звикли, адже зимою була досить довга перерва - у цю пору року нема де тренуватися. Займаюсь цим вже чотири роки. Заняття, чесно кажучи, не з дешевих. Але задоволення, яке отримуєш під час виступу, все компенсує", - розповів він.

Згодом, по завершенні регати, в якій могли взяти участь журналісти, розпочалися показові виступи спортсменів Національної федерації судомоделістів. Для них це було своєрідним тренуванням перед Кубком Європи.

Один з учасників Яроослав розповів, що займається судомоделюванням із сьомого класу.

"Буквально випадково батько привів мене у Палац піонерів у відповідну секцію. Відтоді займався судомоделюванням, поки не пішов в армію. Потім була десятирічна перерва, після якої знову повернувся до улюбленого заняття. Всі ці 10 років сумував за судомоделюванням, "чесалися руки". Це як хвороба. Самі між собою спортсмени кажуть, що це діагноз. Що ж до дороговизни заняття, то найдорожчий у цій справі - час. На свою модель - невеликий катер - я витратив три роки. Більш серйозні моделі можуть робити п'ять років", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «"Заняття не з дешевих, але задоволення все компенсує" - стартував "Яхтфест-2012"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути