вівторок, 13 вересня 2011 08:59

"Зелені" просять нафтовиків не копатись у Чорному морі

"Зелені" просять нафтовиків не копатись у Чорному морі

Під "Прем'єр Палацом" троє хлопців із символікою Партії зелених роздають звернення своєї політичної сили до учасників Першого міжнародного нафтового саміту, повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Партія зелених України виступила проти розробки нафтових і газових родовищ у шельфі Чорного моря.

"Приклад Мексиканської затоки показав: буріння морського дня - небезпечне! Зважаючи на умови Чорного моря, катастрофа, подібна тій, що сталась у Мексиканській затоці, неминуче матиме ще тяжчі екологічні та соціально-економічні наслідки", - вважають "зелені".

За їхніми словами, сьогодні кримський регіон і так потерпає від забруднення: 126 видів морської флори та фауни перебувають під загрозою зникнення.

"Нафторозвідка та нафтовидобування тільки сприятимуть цьому. Навіть за відсутності крупних аварій. Не можна не зважати і на сейсмонебезпечність регіону, котра робить виникнення нештатних ситуацій на майбутніх нафтопромислах лише справою часу", - зауважили екологи.

 

Партія зелених закликала український уряд і зацікавлені компанії відмовитись від планів видобутку нафти на шельфі Чорного моря і докласти реальних зусиль до раціонального і ефективного використання нині доступних енергоресурсів.

У зверненні "зелених" є фото курорту Судак 2013 року, на якому в морі палають нафтові танкери. На іншому фото зображена гора Ай-Петрі 2015 року, на якому увесь Крим затягнутий димом.

Нагадаємо, сьогодні о 9:00 у Києві стартував Перший міжнародний нафтовий саміт.

Зараз ви читаєте новину «"Зелені" просять нафтовиків не копатись у Чорному морі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути