четвер, 27 січня 2022 12:23

На першочергову потребу Сил тероборони треба понад 2,7 млрд грн - Резніков 

На першочергову потребу Сил тероборони треба понад 2,7 млрд грн - Резніков 
На облаштування місць дислокації Сил тероборони треба понад 2,7 млрд грн – Резніков. Фото: Валерій Шмаков, Gazeta.ua

Для Сил тероборони (ТрО) першочергово необхідно виділити та облаштувати місця дислокації. На облаштування усіх місць дислокації загалом потрібно понад 2,7 млрд грн.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час засідання уряду 26 січня, передає "Укрінформ".

"Першочерговою потребою є облаштування і утримання місць дислокації. Адже йдеться про одночасне розгортання 176 військових частин. Зброєю, одягом, засобами зв'язку та індивідуального бронезахисту Сили ТрО поступово будуть забезпечені силами Міноборони. Але залишається питання стану приміщень і підключення до комунікацій, забезпечення транспортом. І ця потреба вимагає нашої реакції і залучення ресурсів місцевої влади та самоврядування", - сказав Резников.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арахамія готовий йти до військкомату, Радуцький – до тероборони: як у Раді готуються до ймовірного наступу Росії

Додав, що вже надіслав відповідні листи з потребами Сил ТрО у регіони. Серед типових вимог для облаштування батальйону назвав такі: виділення приміщення для постійного перебування 45 осіб та резерву, облаштування робочих місць, режимно-секретного об'єкта та приміщення для зберігання зброї та боєкомплекту; виділення місця для транспорту і запасу палива та складських приміщень.

"Станом на вчора: 80 підрозділів розміщені у 72 майнових комплексах, вже укладено 23 договори оренди. Для розміщення решти 96 підрозділів попередньо обрано 83 майнові комплекси. За попередньою оцінкою, загальна сума потреб на облаштування усіх місць дислокації становить 2 млрд 772 млн грн", - сказав міністр.

Резніков зауважив, що навантаження на місцеві бюджети після базового забезпечення ТрО поступово знижуватиметься.

1 січня набув чинності закон "Про основи національного спротиву". Документ регулює організацію національного спротиву й підготовку громадян.

До тероборони насамперед братимуть громадян із досвідом військової служби.

Президент Володимир Зеленський призначив командувача Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Ним став бойовий генерал Юрій Галушкін.

Більш як половина українців готова вступити до лав територіальної оборони на тлі загрози нового вторгнення Росії в Україну, свідчать результати опитування.

Зараз ви читаєте новину «На першочергову потребу Сил тероборони треба понад 2,7 млрд грн - Резніков ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути