вівторок, 17 квітня 2012 21:52

На патріарха Кирила подали до суду за незаконне збагачення

На патріарха Кирила подали до суду за незаконне збагачення
Фото: tsn.ua

В Замоскворецький районний суд Москви подано позов про незаконне збагачення Володимира Гундяєва (патріарх всієї Русі Кирило) та Лідії Леонової, яку предстоятель назвав своєю троюрідною сестрою. Позивач - колишній міністр охорони здоров'я, а нині священик Юрій Шевченко.

Як розповів син екс-міністра - Юрій Шевченко-молодший, який діє в інтересах сім'ї, мета поданого позову - побачити меблі з квартири патріарха в Будинку на набережній, який постраждав від будівельного пилу в результаті ремонту, затіяного дочкою позивача: "Позов заявлений до власника квартири Володимира Гундяєва і жінці, яку я особисто не знаю і яка подавала позов про відшкодування збитків", повідомляє "Фонтанка".

За словами Шевченка-молодшого, оскільки вони виплатили за результатами минулої судової тяжби майже 20 мільйонів рублів, то, значить, мають повне право розпоряджатися меблями з квартири патріарха, яку нібито довелося викинути і замінити на нову. Це, згідно з документами, представленими у суді, обійшлося Леоновій в 2 мільйони рублів.

"Нехай віддадуть нам ці стільці, - говорить Шевченко. - Може, я їх на аукціоні продати зможу".

Позов про незаконне збагачення був поданий до суду 5 квітня, проте тоді він був відхилений у зв'язку з тим, що сім'я Шевченко не виплатила 20 млн руб. сім'ї патріарха. 16 квітня, після виплати боргу, позовну заяву було подано знову, проте рішення про можливість його розгляду буде прийнято протягом найближчих днів. Також на цьому тижні має вирішитися питання про розгляд скарги на перше судове рішення Верховним судом.

Зараз ви читаєте новину «На патріарха Кирила подали до суду за незаконне збагачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути