вівторок, 10 березня 2009 13:44

На Одещині у Дунаї виявлена нафтова пляма завдовжки 1,5 км

На Одещині у Дунаї виявлена нафтова пляма завдовжки  1,5 км

Пляма нафтопродуктів завдовжки до 1,5 км і шириною до 0,002 км виявлена на річці Дунай в Кілійському районі Одеської області вчора вранці.

Як повідомили в прес-службі МНС, за попередніми даними, нафтопродукти могли потрапити у воду з судна "Дмитро Кантемір", що належить ВАТ "Українське Дунайське пароплавство" (Ізмаїл), яке в цьому районі було на рейді.

З метою недопущення розповсюдження нафтопродуктів за течією створено загородження. Для повної ліквідації забруднення планується його виведення з прибережної зони в місця бонових загороджень з подальшим застосуванням знезаражувального препарату "Еконадін".

Екологічна інспекція з довкілля охорони Північно-Західного регіону Чорного моря вживає заходів зі встановлення причетності і причин забруднення. Потрапляння забрудненої води у водозабори не допущено.

У роботах задіяно судно і спеціальні бригади з порту Вилкового. Ситуація перебуває під контролем облуправління екологічної безпеки Мінприроди і Головного облуправління МНС.

Раніше повідомлялося про масляну пляму на 16-му кілометрі річки Дунай в Одеській області, яку виявила бригада російського судна "Бразерс-7" в січні. Тоді було встановлено, що на 56-му кілометрі річки було проведено перевантаження палива з молдавського танкера "Василь Чапаєв" на судно "Карбоніс".

За матеріалами Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «На Одещині у Дунаї виявлена нафтова пляма завдовжки 1,5 км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути