понеділок, 21 листопада 2011 11:57

На найдовшій лавці в Україні біля скульптури амура освідчуються в коханні
5

Фото: Фото: Надія ШТУПУН

Найдовша в Україні лавка встановлена на набережній у Дніпропетровську. Її довжина 50 метрів. Кожні 2 метри лавки прикрашені бронзовими скульптурами.

"У нас лавку називають сімейною, бо скульптури на ній відображають життєвий шлях сім'ї. Під парасолькою люди можуть захищатися від проблем, біля кота та собаки - миритися, а біля амура - освідчуватися у коханні. Є карта України, де міста позначені сердечками, в кінці лавки встановлені кільця, як на машинах у наречених" — говорить жителька Дніпропетровська 15-річна Настя Люлько.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У вихідні та святкові дні на китайських лавках з'являються шипи

Одночасно на лавці зможуть відпочивати 100 людей. Її внесли до Книги рекордів України.

"Набережна Дніпропетровська теж занесена до книги рекордів України, як найдовша. Її протяжність 23 кілометри. Ми тут призначаємо побачення, чи просто зустрічаємося з друзями. Знайтися легко, бо вздовж багато цікавих об'єктів. Це острів із церквою, шар бажань, лавка, скульптури-баби. Головне, що біля всіх скульптур можна загадувати бажання. На лавці — щоб знайти кохання, одружитися, біля баб ходять ті, хто хоче дітей, а шар — універсальний. Ми на ньому пишемо, які екзамени хочемо здати або куди вступити" — говорить 14-річна Юлія Запаря.

Зараз ви читаєте новину «На найдовшій лавці в Україні біля скульптури амура освідчуються в коханні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути