Ексклюзиви
пʼятниця, 09 вересня 2011 13:05

У вихідні та святкові дні на китайських лавках з'являються шипи

У вихідні та святкові дні на китайських лавках з'являються шипи

У Китаї в одному з парків у міському окрузі Яньтай, провінції Шаньдун, місцева влада встановила лавки з шипами, маючи намір таким чином вирішити проблему з переповненістю парку у вихідні та святкові дні.

Лавки з шипами на сидіннях працюють за таким принципом: відвідувач парку зможе сісти на таку лавку тільки після того, як кине монетку в спеціальний автомат - після оплати шипи автоматично прибираються. Через деякий час шипи знову з'являться на поверхні лавки. За словами представників керівництва парку, шипи не дуже гострі й не здатні завдати травми людині, проте сидіти на них вкрай некомфортно.

Ідея "колючих" лавок належить німецькому скульптору Фабіану Брюнсінгу. Він створив лавки з шипами, намагаючись висловити протест проти повсюдної комерціалізації сучасного життя. У підсумку проект художника сподобався керівникам китайського парку.

"Задум скульптора був спочатку перебільшеним. Він і не припускав, що така практична країна як Китай застосує його ідею на практиці", - заявив співробітник парку в Яньтай. "Ми хочемо, щоб у парку було зручно всім, і установка лавок із шипами здається нам справедливим способом боротьби з людьми, які займають лавочки на світанку та просиджують на них цілий день", - пояснили в адміністрації парку.

Зараз ви читаєте новину «У вихідні та святкові дні на китайських лавках з'являються шипи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути