Ексклюзиви
вівторок, 18 січня 2022 17:18

На кордоні України встановлюють вертолітні майданчики
8

На кордоні України з Білоруссю працюють над облаштуванням вертолітних майданчиків, щоб оперативно перекинути резерви у разі вторгнення.

Про це повідомив пресцентр Держприкордонслужби України (ДПСУ).

Зазначається, що Україна суттєво активізувала облаштування північної ділянки рубежу через спровоковану міграційну кризу у Білорусі. На це Кабмін виділив 21 млн грн.

Фото: dpsu.gov.ua

"Ще з початку листопада на українсько-білоруському кордоні постійно працюють близько 30 інженерних груп прикордонників. Вони встановлюють загородження з єгози, колючого дроту, сітки рабиці, виготовляють переносні загородження. Також працюють над облаштуванням вертолітних майданчиків, щоб забезпечити оперативне перекидання резервів у разі різкої зміни обстановки на певній ділянці", - ідеться в повідомленні.

Для облаштування кордону України залучили близько 4630 бухт спірально лінійних загороджень. Значну їх частину надали органи місцевої влади Волинщини. При цьому 2460 бухт прикордонники виготовили на власних потужностях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мігранти закидали камінням польських прикордонників

"Для цього в Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби на Черкащині розгорнули власне виробництво, яке дає змогу виробляти дротяні загородження, єгозу, сітку рабіцу. На цих потужностях вже постійно працює три лінії виробництва", - додали в ДПСУ.

Прикордонники спроможні самостійно виготовляти щодоби загороджень, що дозволять облаштувати ділянку кордону протяжністю до 3 км, підкреслили у відомстві.

Також закупили майже 300 т сировини, що дасть змогу виготовити загородження для інженерного перекриття близько 62 км українсько-білоруської ділянки.

Через наплив мігрантів на польсько-білоруському кордоні на додаток до існуючих заходів безпеки - електронного спостереження - протягнули колючий дріт. Крім того, влада Польщі вирішила побудувати на кордоні з Білоруссю новий суцільний паркан заввишки 2,5 м.

ЄС обвинувачує самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка в тому, що він цілеспрямовано доставляв мігрантів з кризових регіонів Білорусі, щоб переправити їх в ЄС і тим самим дестабілізувати ситуацію в Європі. Мінськ відкидає ці обвинувачення.

Зараз ви читаєте новину «На кордоні України встановлюють вертолітні майданчики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути