неділя, 19 грудня 2021 13:22

Мігранти закидали камінням польських прикордонників

Мігранти закидали камінням польських прикордонників
Мігранти намагалася прорватися до Польщі. Фото: DW

Протягом минулої доби польський кордон з боку Білорусі намагалися нелегально перейти 76 мігрантів.

На ділянці, що охороняє прикордонна застава у Черемші, 20 мігрантів влаштували штурм і закидали камінням прикордонників. Всіх людей затримали, повідомляє прикордонна служба Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польські прикордонники витягнули з болота мігрантів

Польська армія повідомила про зникнення одного зі своїх військовослужбовців на кордоні з Білоруссю. Солдат 11-го артилерійського полку "зник під час виконання своїх обов'язків" на кордоні.

Білоруські прикордонники заявили, що оголошений Варшавою зниклим польський солдат попросив "політичного притулку" в Білорусі, тому що він не згоден з жорсткою позицією Польщі з приводу біженців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білоруський генерал координував напад мігрантів на кордон Польщі

За даними Мінська, чоловіка заарештували ввечері 16 грудня на білоруській стороні кордону. При цьому, польська сторона не підтверджує інформацію про те, що військовий перейшов на білоруську сторону, щоб просити там притулку.

У зв'язку з напливом мігрантів з Білорусі Польща розмістила на кордоні десятки тисяч солдатів. З початку року тисячі мігрантів-багато з них з Близького Сходу прибули через Білорусь на зовнішні кордони ЄС, намагаючись перебратися в Польщу або країни Балтії.

ЄС звинувачує самопроголошеного білоруського президента Олександра Лукашенка в тому, що він цілеспрямовано доставляв мігрантів з кризових регіонів Білорусі, щоб переправити їх в ЄС і тим самим дестабілізувати ситуацію в Європі. Мінськ відкидає ці звинувачення.

12 грудня 55 мігрантів уночі силою намагалася прорватися до Польщі з території Білорусі. Іноземці кидали у силовиків каміння. Один військовослужбовець постраждав.

Зараз ви читаєте новину «Мігранти закидали камінням польських прикордонників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути