пʼятниця, 06 лютого 2015 00:19

На Київщині священик проводив проросійську агітацію і роздавав георгіївські стрічки

У селі Хотів Київської області священик Московського патріархату під час служби проводив проросійську агітацію, відмовлявся служити українською мовою і навіть роздавав георгіївські стрічки.

Загиблих на сході бійців він відмовлявся відспівувати і вимагав їх перехрещувати, повідомляє Мій Київ.

Через незгоду з промосковськими проповідями і агітацією, частина прихожан разом зі священиком київського патріархату Михайлом вирішили побудувати власний храм.

Спочатку українські служби правили просто в приміщенні сільської ради. Потім прихожанам виділили крихітне приміщення в місцевій пожежній частини. Ремонтували його всі разом.

Таке прагнення місцевих жителів до незалежності промосковському священику не сподобалося. І отець Олег почав проти непокірних інформаційну війну: розкидав у поштові скриньки листівки, де людей називали розкольниками і погрожували пеклом. Згодом отець Олег вирішив відібрати у інакодумних віруючих приміщення через суд. Мовляв, сільрада незаконно надала його українській церкві.

Повідомляється, що в Києві церковний спір розглянув суд. Феміда прагнень промосковських священиків не підтримала і позов відхилили. Тому вже навесні отець Михайло разом з прихожанами планує побудувати в Хотові новий храм.

Зараз ви читаєте новину «На Київщині священик проводив проросійську агітацію і роздавав георгіївські стрічки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути