понеділок, 15 березня 2010 12:43

На Київщині чиновники РДА отримали хабар у 1,37 млн

На Київщині чиновники РДА отримали хабар у 1,37 млн

У Київській області викрили посадових осіб райміськадміністрації, які взяли "земельний" хабар на суму 1,37 млн грн, повідомляють в Департаменті зі зв"язків з громадськістю і міжнародною діяльністю МВС України.

Співробітники Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України викрили голову районної державної адміністрації і начальника відділу цієї ж РДА, яким обґрунтовано інкримінується здирництво і отримання хабара в особливо великому розмірі.

Їх затримали "на гарячому" оперативники ДДСБЕЗ під час здирництва і отримання ними хабаря в сумі 1,370 млн грн.

Чиновники обіцяли сприяти представникові комерційної структури у виділенні земельної ділянки площею 30 га для ведення особистого земельного господарства п"ятнадцятьма громадянами, за винагороду в сумі 1,370 млн грн.

За даним фактом прокуратура порушила кримінальну справу відносно вимагачів за ознаками складу злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.

Як говориться в повідомленні, ведуться подальші слідчо-оперативні заходи щодо встановлення інших фактів здирництва і отримання правопорушниками хабарів, зловживань службовим положенням і службової фальсифікації.

У разі визнання судом вини обвинувачених - колишнім чиновникам загрожує покарання у вигляді позбавлення свободи строком до 12 років з конфіскацією майна.

Интерфакс-Украина
Зараз ви читаєте новину «На Київщині чиновники РДА отримали хабар у 1,37 млн ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути