середа, 10 березня 2010 17:03

Рибінспектора затримали на хабарі в 10 тисяч

Рибінспектора затримали на хабарі в 10 тисяч

Рибінспектора, який за 10 тис. грн закривав очі на дії браконьєрів у Дністровському водосховищі, спіймали на гарячому.

39-річний вінничанин працював інспектором у комітеті рибного управління водних ресурсів Міністерства аграрної політики. У оперативному відділі - три роки. У кінці лютого під час перевірки господарства Дністровського водосховища він організував злочинну схему вимагання та отримання хабарів від буковинців за непритягнення браконьєрів до адмінвідповідальності. 4 березня під час отримання коштів хабарника затримали "на гарячому".

"Схема проста: вилучались засоби відлову, сітки, і сам продукт - риба, потім через посередників за певний хабар повертав усе назад браконьєрам, не заводив ніякі справи, до речі, хабарі були різного розміру". – розповідає Олег Степенюк, начальник відділу протидії хабарництву УДСБЕЗ обласного УМВС

Під час цього затримання зафіксували вимагання хабара на 10 тис грн. Поки це єдиний відомий міліціонерам факт корупції, але ймовірність причетності до інших епізодів - велика. Посадовець мав кілька посібників. Причому працював він хитро: гроші готівкою не брав.

"Все відбувалось по перерахунку, завуальовано, не через банк, а через платіжні картки: системи і-бокс, а потім гроші переводив у готівку." – додав міліціонер. – Інспектор-лихвар каже, що гроші не брав."

За цим фактом прокуратура області порушила кримінальну справу. Посадовця затримано та поміщено в СІЗО. Йому загрожує від 5 років тюрми і більше.

Зараз ви читаєте новину «Рибінспектора затримали на хабарі в 10 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути