четвер, 18 вересня 2014 15:47

На кавовому фестивалі у Львові збирають допомогу на армію
20

Фото: Ольга Швед

Ввосьме у Львові проходить проект "На каву до Львова" - з 18 до 21 вересня. Цьогоріч організатори зменшили кількість музичних виступів і концертів. Але відбудеться Кавова ВелоМИЛЯ, Кавовий ярмарок, Кавовий тур.

Сьогодні, 18 вересня, проходить XI Чемпіонат баріста. За звання найкращого фахівця з приготування кави буде змагатись 21 учасник. Чемпіонат триватиме два дні.

"Сьогодні в нас відбувається півфінал, в якому бере участь 21 баріста. За словами журі, рівень підготовки чемпіонату та професійності учасників змагань є досить високим. Переможець Національного чемпіонату баріста презентуватиме Україну на Світовому чемпіонаті, який заплановано у квітні 2015 року, Сіетл, США", - розповів директор свята Андрій Сидор.

За 15 хвилин учасник повинен презентувати себе та кавові напої, приготувати три четвірки напоїв: 4 еспресо, 4 капучино і 4 авторських напої.

З 19 по 21 вересня в рамках "На каву до Львова" відбудуться ще чотири чемпіонати: VII чемпіонат каптестерів, II чемпіонат з обсмажування кави, I чемпіонат брюверс кап, I чемпіонат приготування кави у джезві.

На площі Ринок запрацював кавовий ярмарок, де кав'ярні та ресторани представили найширший вибір кави, кавових коктейлів та десертів до кави. Ціни – від 12 до 45 за горнятко кави.
В обід організатори почали створювати кавове панно "Make coffee. Not wаr". Кожен, хто здійснить благодійний внесок на українську армію, отримає кавову зернинку та зможе долучитися до створення величезного кавового панно. Зображення Домініканського собору викладатимуть зернами двох кольорів.

Готове панно важитиме 13 кг та складатиметься із 120 тис. зернин, презентуватимуть в останній день свята – 21 вересня. 

Зараз ви читаєте новину «На кавовому фестивалі у Львові збирають допомогу на армію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути