середа, 27 січня 2010 09:47

На Гаїті чоловік пролежав під уламками рекордні 2 тижні (ФОТО)

 

Ще одне диво на Гаїті. Американські солдати витягли з-під уламків будинку живого чоловіка через два тижні після руйнівного землетрусу, пише The Telegraph.

35-річний Ріко Дібрівелл був вдягнутий лише в спіднє і не мав серйозних ушкоджень. Медики повідомляють, що випадок Дібрівелла - унікальний. Якщо підтвердиться, що чоловік пролежав під уламками саме з землетрусу, а не був завалений трохи пізніше, він встановить своєрідний світовий рекорд виживання після землетрусу.

Зазвичай, жертви землетрусів виживають під уламками від трьох до п"яти днів. Поки що, найбільше часу (14 днів) провів під уламками 27-річний чоловік після землетрусу на Філіппінах 1990 року.

Більшість рятувальників вже вилетіли з Гаїті, адже шансів знайти вцілілих під уламками майже немає. Гуманітарні місії зараз намагаються допомогти сотням тисяч тих, хто залишився без дому, їжі та медичної допомоги.

Нещодавно бразильські миротворці ООН були змушені застосувати сльозоточивий газ проти збожеволілого натовпу з тисяч голодних гаїтянців, які намагалися розібрати гуманітарну допомогу на площі перед зруйнованим президентським палацом.

"Вони не божевільні, вони просто голодні. А вантажі з допомогою затримуються, і на всіх їжі не вистачає", - сказав полковник Фернандо Соарез з бразильської армії.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На Гаїті чоловік пролежав під уламками рекордні 2 тижні (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути