Ексклюзиви
четвер, 05 квітня 2007 09:29

На Естонію подали до суду родичі радянських солдатів

Родичі радянських солдатів, похованих на пагорбі Тинісмяги в центрі Талллінна, поскаржилися на естонське міністерство оборони в таллінський адміністративний суд, повідомляє Postimees.

Нагадаємо, що глава цього міністерства Юрген Лігі, у веденні якого знаходиться комісія з військових поховань, напередодні сповістив владу естонської столиці про початок робіт, пов"язаних з розкопками на Тинісмяги й ідентифікацією останків, які планується перенести на військове кладовище Сиселінна.

Позивачі вважають, що дії військового відомства не відповідають прийнятому недавно закону "Про захист військових поховань", який зобов"язує з повагою ставитися до останків жертв війни. Видання не повідомляє, у чому конкретно виражаються вимоги родичів загиблих солдатів. Відомо, що право представлення своїх інтересів вони довірили посольству Росії в Естонії.

У середині лютого комісія з військових поховань, сформована раніше міністром оборони Естонії, рекомендувала перенести солдатські могили, розташовані на Тинісмяги, разом із пам"ятником Воїнові-визволителеві на військове кладовище Сиселінна. Представники комісії керувалися положенням згаданого закону, яке дозволяє проводити перепоховання, якщо останки полеглих похоронені "в неналежному місці", передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «На Естонію подали до суду родичі радянських солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути