середа, 27 травня 2009 10:35

На економіку США чекає доля Зімбабве

На економіку США чекає доля Зімбабве
Економіка США може зіштовхнутися з гіперінфляцією, темпи якої будуть близькі до рівня Зімбабве, оскільки Федеральний резерв навряд чи поспішатиме з підвищенням процентних ставок, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на думку відомого інвестора і аналітика Марка Фабера.

Ціни в США можуть рости майже з тією ж швидкістю, що і в Зімбабве, заявив Фабер. Річні темпи інфляції в Зімбабве досягли 231 млн відсотків в липні минулого року, після чого уряд країни поки не публікував свіжіших даних.

"Я на 100% упевнений, що США захлесне гіперінфляція. Проблема такого великого держборгу, як у США, полягає в тому, що прийде час, коли Федеральному резерву потрібно буде збільшувати відсоткові ставки, але вони робитимуть це вкрай неохоче, й інфляція прискориться", - стверджує експерт.

Президент Федерального резервного банку Філадельфії Чарльз Плоссер заявив минулого тижня, що інфляція в США може досягти 2,5% річних до 2011 р. Раніше представники американського ЦБ прогнозували зростання цін до цього часу в діапазоні від 1,7% до 2%.

"Є побоювання ризику, пов"язаного з інфляцією, через вливання ліквідності в банківську систему, але зараз ця загроза не є безпосередньою, враховуючи невживані виробничі потужності в США", - вважає глава підрозділу економічних прогнозів Action Economics в Сінгапурі Девід Коен.

Action Economics прогнозує зниження цін в США на 0,4% в 2009 році, інфляцію на рівні 1,8% наступного року і 2% - в 2011 р.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «На економіку США чекає доля Зімбабве». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути