понеділок, 02 лютого 2009 16:45

У Зімбабве прибрали з банкнот 12 нулів (ФОТО)

У Зімбабве прибрали з банкнот 12 нулів (ФОТО)
Центробанк Зімбабве 2 лютого 2009 року провів чергову деномінацію, а також випустив в обіг сім нових банкнот. Після деномінації 10 трильйонів зімбабвійскіх доларів - купюра максимального номіналу, що має оборот в країні - перетворилася в десять доларів. Таким чином з банкнот були прибрані 12 нулів. За офіційним курсом Центробанку Зімбабве, один долар США торгувався на рівні чотирьох трильйонів зімбабвійскіх доларів.

У вільний обіг були випущені банкноти вартістю 1, 5, 10, 20, 50, 100 і 500 зімбабвійскіх доларів, повідомляє "Лента.ру".

За останні півроку уряд і Центробанк Зімбабве проводять вже другу деномінацію національної валюти. У липні 2008 року з зімбабвійских банкнот були прибрані 10 нулів. Правда тоді в обіг не були випущені нові купюри - центробанк повернув в обіг старі купюри вартістю 1, 5 і 10 зімбабвійскіх доларів.
 
16 січня 2009 року уряд Зімбабве оголосив про намір ввести в обіг купюру в сто трильйонів доларів. Тепер же, якщо купюра і буде надрукована, в обіг вона буде введена пізніше. Через інфляцію Центробанк Зімбабве регулярно додає додаткові нулі на купюри, що випускаються. В середньому інфляція в Зімбабве становить близько 230 мільйонів відсотків на рік і є рекордною в світі.
Зараз ви читаєте новину «У Зімбабве прибрали з банкнот 12 нулів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути