Ексклюзиви
неділя, 28 лютого 2010 12:41

На Донецькій залізниці ввели "жіночі" і "чоловічі" купе

На Донецькій залізниці ввели "жіночі" і "чоловічі" купе

Із 30 березня пасажири поїздів формування Донецької залізниці їздитимуть при бажанні у "жіночих" чи "чоловічих" купе. Вартість квитків від подібного нововведення не зміниться.

Прес-секретар Донецької залізниці Володимир Селіванов розповів, що цю тему обговорювали вже давно.

"Коли в одному купе, скажімо, їде троє чоловіків і одна жінка, то почуватиметься вона не зовсім впевнено та комфортно. Раніше бувало, що просять пасажирки провідника, щоб допоміг поміняти місце на купе, де чоловіки відсутні. У кожному із трьох поїздів такий вагон буде один", - сказав він.

За словами Селіванова, у цьому питанні залізниця не вбачає ніякої дискримінації.

"Людина вільна брати білет в будь-який купейний вагон. Пасажир хоче в "чоловічому" чи "жіночому" купе їхати – їде. Не хоче – їде на загальних умовах в інших купейних вагонах. Вибирати купе – це право пасажира", – пояснив прес-секретар.

На сьогодні залізничні каси вже приймають попередні замовлення на такі квитки. Про своє бажання їхати у відповідному купе потрібно попередити касира перед оформленням проїзного квитка. У поїздах N 88 Луганськ –Київ, N83 Маріуполь–Київ, N 120 Донецьк –Київ для даних цілей виділили по одному купейному вагону.

Буде купе жіночим чи чоловічим система продажу квитків визначатиме за першим проданим квитком. Тобто при реалізації першого місця для жінки купе вважатиметься жіночим, а для чоловіка – чоловічим.

Подібне нововведення вже започаткували у Одесі. Там на поїзди за напрямками Одеса–Москва, Одеса-Харків, Одеса–Київ та Одеса –Дніпропетровськ бажаючі можуть їздити у "жіночих" чи "чоловічих" купе.

Зараз ви читаєте новину «На Донецькій залізниці ввели "жіночі" і "чоловічі" купе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути