вівторок, 26 січня 2010 08:00

Пасажирські потяги "Укрзалізниці" перевірятимуть

Пасажирські потяги "Укрзалізниці" перевірятимуть

"Укрзалізниця" розпочала перевірку усіх пасажирських потягів на предмет перевезення недозволених приладів.

Про це вчора повідомив на прес-конференції заступник генерального директора "Укрзалізниці" Микола Снітко.

"На сьогодні видане розпорядження про перевірку усіх пасажирських потягів без винятку як у пунктах формування, у пунктах обертання, так і на шляху прямування. Комісії "Укрзалізниці" уже працюють на предмет виявлення випадків можливого перевезення обладнання, приладів, які заборонені у залізничному транспорті", - повідомив він.

За словами М.Снітка, усім пасажирам, які звернулися за наданням медичної допомоги після вибуху у потязі "Чернівці-Київ", буде надана фінансова компенсація за результатами розслідування.

Як сказав М.Снітко, на сьогодні з них лише двоє перебувають у лікарнях – один у Чернівцях (киянин), другий у столиці (він звернувся за допомогою уже у Києві).

За словами М.Снітка, провідників, які допустили порушення нормативних актів з пожежної безпеки, буде притягнуто до відповідальності згідно із законодавством.

Це перший такий випадок за останні 7 років на залізниці, сказав він.

"Це недбалість, порушення вимог нормативних актів працівниками, які мали забезпечити сервіс, безпечні умови перевезення", - зазначив М.Снітко.

При цьому він повідомив, що відповідальність кожного працівника буде визначати комісія, яка сьогодні працює та вивчає справу.

"Тут відповідальність, починаючи від провідника і до керівників, які повинні відповідати за безпеку і в пасажирському депо, і у службі, і на залізниці, і в "Укрзалізниці", - сказав він.

Водночас М. Снітко відзначив, що відповідальність винуватців інциденту будуть визначати компетентні органи, а "Укрзалізниця" може лише звільнити з посади або винести догану.

Як повідомлялося, вибух у потязі "Чернівці-Київ" пролунав у третьому вагоні близько 18-ї години 24 січня, коли потяг від"їхав за 20-30 кілометрів від Чернівців.

Відомо, що поранення дістали 7 осіб (5 пасажирів і двоє провідників).

Причиною вибуху був газовий балон, який провідники, всупереч правилам техніки безпеки, занесли в купе для приготування та розігрівання їжі.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Пасажирські потяги "Укрзалізниці" перевірятимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути