вівторок, 21 квітня 2009 18:54

На день перемоги Україна обвіситься радянськими прапорами

На день перемоги Україна обвіситься радянськими прапорами
Луганська обласна рада на засіданні 17 квітня вирішила 9 травня в день перемоги на адміністративних будівлях, на загальноосвітніх школах, будівлях районних державних адміністрацій, управлінь і комунальних підприємств вивісити червоні прапори із зображенням серпа та молота, подібні до прапора СРСР.

Ініціатори рішення - фракція Комуністичної партії в облраді.

Нагадаємо, Запорізька міськрада 16 квітня вирішила 9 травня в день перемоги і 14 жовтня в день звільнення Запоріжжя вивісити на адмінбудівлях та школах червоні прапори із зображенням серпа та молота.

Як повідомляла раніше Gazeta.ua, минулого тижня в Чернігівській області райрада міста Прилуки прийняла рішення, згідно з яким під час святкування Дня перемоги в Прилуках на будівлях офіційних установ будуть вивішені червоні прапори.

Між тим, запорізька обласна організація ВО "Свобода" висловлює глибоке обурення рішенням Запорізької міської ради щодо встановлення червоних прапорів на державних будівлях 1 і 9 травня та 14 жовтня (в день звільнення Запоріжжя - ред.). Об"єднання звертається до Президента України та до Генпрокурора з вимогою застерегти порушення українського законодавства.

"Встановлення різноманітних символів радянської доби в часи Незалежної України є цинічним паплюженням честі та гідності всіх українців та представників інших народів, що постраждали від тоталітарного комуністичного режиму. Це знак неповаги до всіх тих, хто постраждав від Голодомору 1932-33 років, від репресій та заслань, зневага до Подвигу тих, хто віддавав свої життя в боротьбі за Вільну Україну.

За матеріалами Цензор.нет, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «На день перемоги Україна обвіситься радянськими прапорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути