пʼятниця, 11 травня 2007 16:12

На честь загиблого в Естонії "мародера" Глобуса хочуть перейменувати московську вулицю

Спікер Ради Федерації Сергій Міронов пропонує перейменувати Малий Кисловський провулок, в якому розташовано посольство Естонії в Москві, у вулицю Дмитра Ганіна, на честь громадянина Росії, загиблого в Таллінні під час заворушень з нагоди перенесення Бронзового солдата. Міронов направив звернення голові Мосгордуми Володимиру Платонову і мерові Москви Юрієві Лужкову. Міронов сподівається, що московська влада підтримає його пропозицію.

Обставини загибелі молодої людини на прізвище "Глобус" з погляду Росії та Естонії виглядають по-різному. Посол Естонії в Росії Марина Кальюранд повідомила, що Дмитро Ганін був мародером. Він загинув у ніч на 27 квітня від ножових поранень, які отримав під час бійки з іншими мародерами, які заходили в магазин. "Це була бійка в одній зграї", - сказала Кальюранд. За її словами, в кишенях убитого були виявлені "вкрадені товари", його смерть не була наслідком протистояння з поліцією. У РФ вважають, що Ганін загинув в результаті бійки з поліцейськими, коли захищав пам"ятник Радянському воїнові. За фактом його смерті заведена кримінальна справа за статтею "вбивство".

Репутація мародера Дмитра Ганіна спікера Ради Федерації не бентежить. У цьому він зізнався сам, відповідаючи на питання журналістів. При цьому він підкреслив, що Ганін "російський хлопчисько, громадянин, який прибув до Таллінна з містечка на березі Чудського озера, приїхав до Естонії, щоб виразити свій протест, був жорстоко побитий, прикутий наручниками скривавленим до ліхтарного стовпа і помер, спливаючи кров"ю".

Сергій Міронов відмітив, що не знає, яку історичну місію несе Малий Кисловський провулок. NEWSru відзначає, що свою назву провулок отримав у XVII столітті, вона дана за Кисловською слободою. "Кислошниками" називали людей, що професійно займалися засолкою і квашенням овочів і ягід, приготуванням кислих напоїв - квасу, щів. Продукція кислошників поступала на царський і патріарший стіл, тому за ними вели особливий нагляд.

Дмитро "Глобус" Ганін (1987 року народження) жив у маленькому естонському містечку Муствеє, де його і поховали. Останні місяці свого життя він працював на будівництві в Таллінні, в трьохстах кілометрах від рідного міста, де не вистачало роботи (за матеріалами NEWSru).

Зараз ви читаєте новину «На честь загиблого в Естонії "мародера" Глобуса хочуть перейменувати московську вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути