Ексклюзиви
пʼятниця, 04 червня 2010 10:14

На ЧФ РФ в серпні очікується зміна командувача

На ЧФ РФ в серпні очікується зміна командувача

Зміна командувача Чорноморським флотом Росії може відбутися вже в серпні, повідомило в п'ятницю джерело в Головному штабі ВМФ.

"Командувач Чорноморським флотом віце-адмірал Олександр Клецков поки залишається на своїй посаді, але після досягнення пенсійного віку, який наступить 26 серпня, він буде звільнений", - сказало джерело.

За його даними, зараз Клецков проходить військово-лікарську комісію в Москві, потім планує використати передбачену перед звільненням відпустку.

В даний час обов'язки командуючого ЧФ виконує його заступник - віце-адмірал Сергій Меняйло. До призначення на цю посаду (у липні минулого року) він командував Новоросійською військово-морською базою. У низці російських ЗМІ проходила інформація, що Меняйло стане наступником Клецкова.

Проте джерело повідомило, що командування Чорноморським флотом, швидше за все, буде довірено начальнику штабу Північного флоту віце-адміралу Володимиру Корольову. Підтвердженням тому, на думку співбесідника, є той факт, що 14 квітня під час зустрічі міністрів оборони СНД в Москві Корольова було представлено як майбутнього колегу командуючому українськими ВМС віце-адміралу Віктору Максимову.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «На ЧФ РФ в серпні очікується зміна командувача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути