Ексклюзиви
понеділок, 31 травня 2010 09:35

Хорошковський не боїться російської контррозвідки у Криму

Хорошковський не боїться російської контррозвідки у Криму

Голова СБУ Валерій Хорошковський упевнений, що повернення до Криму співробітників ФСБ Росії не загрожує безпеці України.

Як він дав зрозуміти в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна", їхні дії на базі Чорноморського флоту Росії в Севастополі перебуватимуть під контролем.

На думку Хорошковського, нібито недружня діяльність співробітників ФСБ РФ у Криму - "це в основному риторика, політичні розмови, у яких абсолютно відсутні професійні судження".

"Якщо ми говоримо про те, що в нас є іноземна база, то зрозуміло, що вона має екстериторіальне походження, відповідно, здійснювати контррозвідувальну роботу на території кораблів Чорноморського флоту ми не можемо", - зазначив голова СБУ.

"Давайте скажемо інакше: усім відомо, що в рамках посольств працюють реальні офіцери розвідки, але ніхто ж не обурюється з цього приводу?!", - додав він.

Хорошковський наголосив, що в даному випадку "усе має відбуватися винятково в рамках регламентованих норм".

На запитання, як українська спецслужба знатиме, що співробітники ФСБ Росії не працюють проти України, голова СБУ заявив: "Це вже наша таємниця, але знати будемо - сто відсотків".

Хорошковський також сказав, що офіцерів ФСБ на Чорноморському флоті РФ буде "мінімальна кількість".

"Зрозумійте, ми не зобов'язані нікого контролювати, якщо людина діє в рамках закону. Якщо співробітники ФСБ будуть виходити за межі законодавчого поля України, у нас є всі способи й засоби для протидії", - запевнив голова СБУ.

Як відомо, 19 травня цього року голови Служби безпеки України й Федеральної служби безпеки Росії підписали угоду про співпрацю, яка включає повернення співробітників ФСБ РФ до Севастополя.

Останні були відсутні там з 13 грудня 2009 року, коли українська сторона зажадала виведення офіцерів контррозвідки ФСБ на ЧФ РФ із території України.

Комерсант-Україна

Зараз ви читаєте новину «Хорошковський не боїться російської контррозвідки у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути