четвер, 04 березня 2010 13:20

Наливайченко не проти, щоб СБУ очолив Хорошковський

Наливайченко не проти, щоб СБУ очолив Хорошковський

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко вважає прийнятною кандидатуру свого першого заступника Валерія Хорошковського на посаду керівника СБУ.

"Мені буде приємно, якщо Валерій Хорошковський, мій перший заступник, з яким я пропрацював рік і якого саме я рекомендував на цю посаду, очолить СБУ", - сказав Наливайченко в інтерв"ю газеті "Коментарі".

При цьому глава СБУ відзначив: "Мені було б не тільки приємно, але і з професійного погляду зрозуміло, що і кому я повинен передати цивілізованим способом".

Разом з тим, Наливайченко акцентував увагу, що президент України Віктор Янукович при зустрічі з ним не обговорював кандидатуру глави СБУ. "Віктор Янукович не обговорював зі мною ім"я мого наступника, оскільки визначатися в цьому питанні - це його виняткове право", - сказав Наливайченко.

Також глава СБУ повідомив, що збирається йти з цієї посади, але законодавство передбачає не заяву про відставку, а звільнення рішенням Верховної Ради за представленням президента.

"Я вже доповів новому президентові про стан національної безпеки і чітко йому підтвердив, що готовий піти з посади, якщо він вважає це необхідним", - пояснив Наливайченко.

Він також додав: "Те, що при новому президентові буде новий керівник СБУ, я вважаю нормальною європейською практикою".

Відповідаючи на питання про особисті плани у разі відходу з посади глави СБУ, Наливайченко відзначив: "Поки що я не можу сказати, де працюватиму далі. Зараз би мені просто хотілося трохи відпочити... можливо, спробую повернутися на дипломатичну службу".

З 1 березня Наливайченко знаходиться у відпустці, виконує обов"язки глави СБУ його перший заступник Хорошковський.

Інтерфакс
Зараз ви читаєте новину «Наливайченко не проти, щоб СБУ очолив Хорошковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути