вівторок, 28 липня 2009 14:01

На Андріївському узвозі добудують мансардні поверхи

На Андріївському узвозі добудують мансардні поверхи

Андріївський узвіз після реконструкції залишиться пішохідним, але сувенірна торгівля на цій столичній вулиці видозміниться.

Про це сказав виконуючий обов"язки начальника Головного управління містобудування, архітектури й дизайну міського середовища Сергій Броневицький.

"Андріївський узвіз повинен залишатися тільки пішохідним з можливістю проїзду спецтранспорту - машин швидкої допомоги й пожежників. Сувенірна торгівля там теж залишиться, але трохи видозмінено. Усі визнають, що на сьогодні торгівля на узвозі хаотична, а ми плануємо визначити чіткі торговельні місця й розробити типові тимчасові споруди для них", - сказав Броневицький.

Що стосується безпосередньо реконструкції узвозу, то, за його словами, у першу чергу вона торкнеться інженерних мереж: каналізації, водо- і теплопостачання.

"Обов"язкові також роботи з реставрації брущатки, озеленення. Крім того, хочемо розробити типові ліхтарі, лавки й таблички на будинках. Можливо, зробимо й фонтани", - сказав в. о. начальника Головного управління містобудування.

Він наголосив, що реставрація узвозу буде перегукуватися з реконструкцією Андріївської церкви й замку Ричарда, для реконструкції якого мерія буде шукати інвесторів.

За словами Броневицького, проект реставрації узвозу передбачатиме реконструкцію фасадів і часткову зміну вигляду будинків, зокрема, добудування мансардних поверхів.

"Я думаю, що проектування (реконструкції) триватиме від 3 до 4 місяців разом із проведенням державної експертизи, а реконструкційні роботи можна почати вже наприкінці року й завершити в 2010-му. Сподіваюся, що кошти на це будуть закладені в бюджети міста й Подільського району, адже в їх масштабах це не такі значні суми", - сказав Броневицький.

Він зазначив, що орієнтовна вартість проектних робіт становитиме близько 5 мільйонів гривень, а вартість реконструкції з тих робіт, які повинні виконувати місто й район, визначить проект.

Як відомо, раніше голова Київської міської держадміністрації підписав розпорядження про реставрацію Андріївського узвозу у Подільському районі. У травні 2008 року КМДА розраховувала почати реконструкцію Андріївського узвозу в 2009 році, однак так і не визначила замовника робіт.

Згодом начальник Головного управління культурної спадщини КМДА Руслан Кухаренко заявив, що столична влада має намір закінчити реконструкцію Андріївського узвозу до 2012 року.

За матеріалом Українська правда

Зараз ви читаєте новину «На Андріївському узвозі добудують мансардні поверхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути