вівторок, 22 червня 2010 09:53

МЗС Чехії визнали винним у махінаціях з візами

МЗС Чехії визнали винним у махінаціях з візами

Суд Праги визнав Міністерство закордонних справ Чехії винним у справі незаконного вибору грошей з українських громадян у Генеральному консульстві Чеської Республіки у Львові.

Згідно з вироком суду, Чехія повинна повернути 161 громадянину України гроші, які вони заплатили чеській приватній фірмі при реєстрації в генконсульстві.

Нагадаємо, скандал з візовою аферою у Львові спалахнув восени минулого року. 161 українець подав до суду скаргу на МЗС Чехії за те, що Генеральне консульство у Львові протягом 9 місяців, починаючи з липня 2008, змушувало прохачів до додаткової оплати за послуги посередника.

Отримані додаткові гроші в сумі 15 доларів від особи йшли на рахунок чеської приватної фірми, яка мала домовленість з МЗС Чехії.

За даними чеських ЗМІ, таким чином приватна фірма зібрала від близько 30 тис. українських громадян суму в півмільйона доларів США.

Об'єктом уваги антикорупційної поліції стали посол Чехії в Україні Ярослав Башта і генеральний консул у Львові Ладіслав Граділ. Після розкриття афери консул Чехії у Львові Ладіслав Граділ був звільнений.

Радіо Свобода

Зараз ви читаєте новину «МЗС Чехії визнали винним у махінаціях з візами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути