вівторок, 10 липня 2007 11:38

МВС Киргизії пообіцяло пристрелити головного "злодія в законі"

Міністерство внутрішніх справ Киргизії виступило зі зверненням до Камчибека Кольбаєва, одного з найвідоміших кримінальних авторитетів республіки. МВС запропонувало "злодієві в законі" з"явитися з повинною, "якщо він ще хоче пожити".

Минулого тижня киргизькі міліціонери намагалися затримати Кольбаєва, проте той сховався від переслідування. МВС пообіцяло, що наступного разу в аналогічній ситуації "буде відкритий вогонь на ураження, якщо виникне щонайменша підозра в опорі". Відомство також додало, що пошуки авторитета не припинятимуться ні на один день.

Спроба затримання Камчибека Кольбаєва, що завершилася невдачею, сталася 7 липня. При цьому не повідомляються майже ніякі подробиці інциденту. Відомо тільки, що зброя при цьому не застосовувалася.

Разом з тим, 7 липня співробітникам правоохоронних органів вдалося затримати такого собі Сарієва, який, за даними МВС, є членом злочинного угрупування Камчибека Кольбаєва і "дивиться" за одним із бішкекських базарів. На даний час його звинувачують у незаконному зберіганні зброї.

Камчибек Кольбаєв став одним з найвпливовіших лідерів ОЗУ (організованих злочинних угрупувань) в Киргизії після смерті місцевого кримінального лідера Риспека Акматбаєва в травні 2006 року. За даними агентства, його "коронували" в червні 2006 року, надавши статус "злодія в законі", рівний якому в республіці, відзначає джерело, є хіба що у авторитета Азіза Батукаєва, який на даний час відбуває покарання за вбивство і організацію масових безладів, передає Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «МВС Киргизії пообіцяло пристрелити головного "злодія в законі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути