середа, 02 вересня 2020 15:32

МОЗ намагається запобігти катастрофі з Covid-19, а не ліквідувати її наслідки – експерт

МОЗ намагається запобігти катастрофі з Covid-19, а не ліквідувати її наслідки – експерт
Політексперт Микола Спірідонов: "МОЗ підготувало медичну систему до погіршення ситуації з епідемією". Фото: Уніан

Діяльність Міністерства охорони здоров'я щодо боротьби з епідемією та підготовки до другої хвилі коронавірусу – це рідкісний випадок, коли влада намагається попередити катастрофу, а не ліквідувати її наслідки.

Такою думкою на своїй сторінці у Facebook поділився політичний експерт Микола Спірідонов.

"Зараз багато хто веде мову про другу хвилю коронавірусу в країні, про сезон грипу та ГРВІ в осінньо-зимовий період. Як на мене, то друга хвиля ковіду вже стартувала. Причому ще на початку серпня, коли в Україні почали фіксувати стрімкий ріст кількості інфікованих", – вважає експерт.

За його словами, МОЗ не гаяло часу і готувало медичну систему до погіршення ситуації з епідемією. Він також додав, що вже зараз в Україні в лікарнях другої хвилі є понад 10 тис. ліжок, чверть з яких забезпечені подачею кисню.

"Цю кількість обіцяють довести до 80% найближчим часом. Рідкісний випадок, коли влада намагається попереджати катастрофи, а не ліквідувати їхні наслідки. Зафіксовано значне зростання кількості госпіталізованих протягом останнього тижня: за 24–30 серпня було госпіталізовано 2829 осіб, за 17–23 серпня – 2699, за 18–24 травня – 749. Кількість госпіталізацій збільшилася майже в чотири рази", – підкреслив Спірідонов.

Однак, зазначив експерт, вся підготовка до погіршення епідемічної ситуації може виявитися марною, якщо люди не будуть відповідально ставитися до карантинних обмежень та не дотримуватимуться базових правил.

"Тепер головне, щоб ставлення людей в цілому не було таким безвідповідальним стосовно протиепідемічних заходів та в принципі – до свого здоров'я. Зважаючи на те, що в Україні є ще й серйозна кадрова проблема в медичній галузі, таке легковажне ставлення може всім нам дуже дорого коштувати", – підсумував Микола Спірідонов.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ намагається запобігти катастрофі з Covid-19, а не ліквідувати її наслідки – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути