субота, 10 грудня 2011 11:33

Спецтема: Протести в Росії

Москва сидить на голках: до міста підтягнули бійців внутрішніх військ, чекають на 30-тисячний мітинг

Москва сидить на голках: до міста підтягнули бійців внутрішніх військ, чекають на 30-тисячний мітинг

У центрі Москви чергують посилені наряди поліції у зв'язку з масовою акцією опозиції.

Як передає ИТАР-ТАСС, велика кількість співробітників поліції, поліцейських автобусів спостерігається в районі Великого Кам'яного моста, на Театральній та Пушкінській площах, а також на Болотяній площі, де сьогодні відбудеться узгоджений з московською владою багатотисячний мітинг "За чесні вибори".

Загалом, обстановка в центрі Москви спокійна, зосередження людей не спостерігається.

Організатори мітингу "За чесні вибори" - ряд опозиційних рухів, але підготовка до цієї акції велася через соціальні мережі, в яких більше 30 тис людей висловили згоду піти на мітинг.

Спочатку його проведення було заплановане на площі Революції, проте московська влада дозволила його проводити на Болотяній площі з кількістю учасників до 30 тис людей. Цей мітинг може стати найчисельнішою опозиційною акцією за останні 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Націоналісти Львова підтримають російських протестувальників у Москві

Заступник мера в уряді столиці Олександр Горбенко повідомив, що "організатори акції погодилися з проведенням мітингу на Болотяній площі, яку з метою дотримання заходів безпеки запропонували їм для проведення заходу московська влада". Горбенко додав, що проведення мітингу дозволено з 14:00 до 18:00 (за московським часом). За його оцінкою, в акції візьмуть участь 5-7 тис. чоловік. ГУ МВС по Москві вживе всіх заходів безпеки і затримань на мітингу не планується, додав він.

У той же час, багато користувачів соцмереж, як і опозиціонери, як і раніше наполягають на проведенні акції на площі Революції і пишуть у своїх блогах, що прийдуть саме туди. Однак московська влада застерегла від несанкціонованих маніфестацій. Як зазначив Горбенко, хода організаторами мітингу не передбачена, тому будь-які спроби його провести будуть розцінюватися як порушення громадського порядку.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Російські вибори: опозиціонерів кидають за грати, а Путін втратив більшість

Додаткові колони поліції були направлені в бік площі Революції в центрі Москви.

Перед готелем "Москва" - численні вантажівки з бійцями внутрішніх військ і поліції. Угруповання поліцейських і кілька бригад "швидкої допомоги" чергують навпроти Історичного музею. Поруч з Великим театром на чергуванні знаходяться декілька бронеавтомобілів Внутрішніх військ "Тигр", також багато машин дорожніх служб.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Вибори у Росії: колони солдат, сотні затриманих опозиціонерів, водомети

Підземні переходи на площу Революції не перекривалися, вихід на площу здійснюють тільки через рамки металодетекторів. Торгові намети в переходах працюють в звичайному режимі. У той же час, оточена Манежна площа.

Зараз ви читаєте новину «Москва сидить на голках: до міста підтягнули бійців внутрішніх військ, чекають на 30-тисячний мітинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути