Ексклюзиви
середа, 07 грудня 2022 09:37

Спецтема: Війна Росії проти України

"Мопеди" повернулися: Повітряні сили прозвітували, скільки російських БПЛА збили вночі

"Мопеди" повернулися: Повітряні сили прозвітували, скільки російських БПЛА збили вночі
Підрозділами протиповітряної оборони повітряного командування "Схід" Повітряних Сил знищено 11 "шахідів", ще 3 дрони на східному напрямку збиває ППО Сухопутних військ. Фото: slovoidilo.ua

У ніч на 7 грудня 2022 року, після тритижневої паузи, російські окупаційні війська знову атакують Україну дронами-камікадзе Shahed-136/131.

Вчора було збито 14 "мопедів" окупантів, повідомляють Повітряні сили ЗС України.

"Усього було виявлено 14 баражуючих боєприпасів, які прямували орієнтовно з південно-східного напрямку. Підрозділами протиповітряної оборони повітряного командування "Схід" Повітряних сил знищено 11 "шахідів", ще 3 дрони на східному напрямку збиває ППО Сухопутних військ", - наголошують у Повітряних силах.

Крім того, протиповітряною обороною збито один БпЛА "Орлан-10" та ще 2 ворожих безпілотники оперативно-тактичного рівня (тип уточнюється).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спецтрибунал для Росії: чи можливо покарати злочинців та скільки часу це займе

Авіація Сил оборони протягом минулої доби завдала 22 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також чотири удари по позиціях зенітних ракетних комплексів противника.

6 грудня в Росії заявили про атаку невідомим безпілотником аеродрому в Курську. Цей аеродром з 24 лютого використовується виключно у військових цілях.

До цього в російському Міноборони повідомили, що вранці 5 грудня Україна намагалася безпілотниками атакувати російські аеродроми "Дягілєво" та "Енгельс". На обох аеродромах дислокується дальня авіація РФ. Під Рязанню розташований аеродром "Дягілєво", в Саратовській області – "Енгельс".

Зараз ви читаєте новину «"Мопеди" повернулися: Повітряні сили прозвітували, скільки російських БПЛА збили вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути