середа, 26 вересня 2012 13:15

Молоді мами, які працювали менш ніж півроку, отримуватимуть менше грошей

Молоді мами, які працювали менш ніж півроку, отримуватимуть менше грошей
Фото: vagitnist.org.ua

Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності пропонує здійснювати мінімальні виплати жінкам, які пропрацювали на новому місці роботи менше 180 календарних днів. Про це пише "Коммерсант-Україна".

У фонді розробили законопроект, який обмежить допомогу розміром нарахувань на мінімальну зарплату (зараз зарплата 1102 грн) у випадку, якщо жінка до відпустки по вагітності та пологах пропрацювала на новому місці роботи менше 180 календарних днів протягом останніх 12 місяців. Документ планують передати на розгляд Верховної ради до парламентських виборів.

Зараз виплата розраховується виходячи з реальної зарплати, що активізувало шахрайства з метою отримання підвищеної допомоги. З початку року кількість таких фактів збільшилося на 4%. Витрати на виплату допомоги по вагітності та пологах збільшилися на 15,1%, тоді як народжуваність зросла на 6,8%. Схема полягає в тому, що роботодавець наймає жінку приблизно за місяць до відпустки по вагітності та пологах і нараховує їй підвищену зарплату, що дозволяє їй пізніше отримати з фонду значні обсяги матеріальної допомоги.

"Враховуючи, що роботодавець може встановити співробітникам максимальну зарплату в 18,5 тис. грн, то за 126 днів відпустки по вагітності та пологах сума допомоги перевищить 78 тис. грн", - відзначає і. о. директора виконавчої дирекції фонду Тамара Нагорна.

Зараз ви читаєте новину «Молоді мами, які працювали менш ніж півроку, отримуватимуть менше грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути