середа, 08 квітня 2009 13:43

Молдова вводить візовий режим з Румунією та виганяє її посла

Молдова вводить візовий режим з Румунією та виганяє її посла

Президент Молдови Володимир Воронін, виступаючи на зустрічі в Будинку уряду з представниками громадянського суспільства, заявив, що прийняв рішення ввести візовий режим з Румунією.

Посол цієї країни оголошений в Молдові персоною нон-грата. Воронін заявив, що Румунія "замішана" у всіх "процесах", що відбуваються в Молдові, маючи на увазі, мабуть, масові хвилювання, події 7 квітня в центрі Кишинева. "Нам відомі автори цих подій, частина з них

втекла", - сказав молдавський президент.

Раніше деякі учасники кишинівських безладів вимагали приєднання Молдови до Румунії. Демонстранти, котрі увірвалися в резиденцію Вороніна, поставили над входом в неї прапор Румунії, а на шпилі над будівлею - прапор Євросоюзу.

7 квітня стало відомо, що Молдова відкликала з Румунії свого посла посол Лідію Гуцу. Влада заявила, що дипломат потрібна на батьківщині для проведення консультацій.

П"ятого квітня на парламентських виборах в Молдові перемогла компартія, очолювана президентом країни Володимиром Вороніним. За даними ЦВК, Партія комуністів Молдови набрала 50% голосів.

Натовп учасників акції протесту 7 квітня увірвався в будівлю резиденції Президента Молдови в Кишиневі і поставив над входом румунський прапор.

Раніше нападу зазнала будівля парламенту Молдови, розташована напроти резиденції президента.


Lenta.ru, ИА "Новости-Молдова"
Зараз ви читаєте новину «Молдова вводить візовий режим з Румунією та виганяє її посла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути