неділя, 28 серпня 2011 18:07

"Могилянка" подала до суду на міністерство Табачника

"Могилянка" подала до суду на міністерство Табачника

Національний університет "Києво-Могилянська академія" звернувся до Окружного адміністративного суду м. Києва з позовом до Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України з приводу несправедливого розподілу місць державного замовлення на 2011/2012 н.р., що має дискримінаційний характер та наносить шкоду інтересам держави.

"НаУКМА вважає, що теперішнє керівництво МОНМС розподіляє державне замовлення всупереч державним інтересам, вкрай суб'єктивно, непрозоро і непрофесійно, зокрема не зважаючи на критерій якості освітніх послуг. Така практика використання державних ресурсів зазвичай межує з корупційними діями й відповідно характеризує політику теперішнього міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника", — пише у своєму блозі президент НаУКМА Сергій Квіт.

"Важливо, що цей позов має на меті не лише захистити права НаУКМА, але також відстояти громадський (публічний, суспільний) інтерес, який полягає у забезпеченні справедливого, прозорого і професійно обґрунтованого розподілу державного замовлення на підготовку фахівців", — наголосив Квіт.

У позові НаУКМА наводить приклади тих напрямів і спеціальностей, які були найбільш дискриміновані цього року і які водночас є унікальними чи належать до одних з найкращих за якістю підготовки в Україні. Мова йде про магістерську програму з журналістики, для якої державне замовлення було повністю скасовано, бакалаврські програми з права (скорочення державного замовлення відбулося на 50%, залишилося 15 місць), філософії (скорочення склало 50%, залишилося 10 місць), економічних наук (скорочення відбулося на 43%, зокрема фінанси і кредит — 12 місць).

Інтереси Національного університету "Києво-Могилянська академія" у суді представляє адвокатська фірма ЛББК, в якій працюють викладачі й випускники НаУКМА.

Нагадаємо, що Києво-Могилянська академія - другий за популярністю вищий учбовий заклад України серед найкращих абітурієнтів.

Зараз ви читаєте новину «"Могилянка" подала до суду на міністерство Табачника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути