вівторок, 14 вересня 2010 13:32

Могильов визнав зростання злочинності

Могильов визнав зростання злочинності

В органи внутрішніх справ України в поточному році надійшло на 8% більше заяв і повідомлень про злочини, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це йшла мова у вівторок на засіданні колегії Міністерства внутрішніх справ за результатами діяльності за вісім місяців 2010 року, повідомляє Лігабізнесінформ.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов відзначив, що протягом січня-серпня поточного року в органи внутрішніх справ надійшло більш 2 млн. заяв і повідомлень про злочини, зареєстровано 342,8 тис. злочинів, зокрема, більш 123 тисяч - тяжкі й особливо тяжкі, що на 25% більше показників минулого року.

Зазначені злочини завдали матеріальної шкоди майже на 4 млрд.грн.

Усього, за словами міністра, було розкрито 220,7 тисяч злочинів, з них більш 79 тис. - тяжкі й особливо тяжкі, встановлені особи 153,8 тисяч винних у їхньому здійсненні.

У цілому від злочинів в Україні постраждали більш 210 тисяч громадян, з яких 3,8 тисячі загинули.

Разом з тим, Могильов підкреслив, що зменшилася кількість зареєстрованих навмисних убивств (мінус 7,4%), тяжких тілесних ушкоджень (мінус 9,6%), розбоїв (мінус 25,9%), пограбувань (мінус 14,8%), зґвалтувань (мінус 13,3%), порушень правил безпеки дорожнього руху (мінус 18,5%).

Також міністр повідомив, що органам внутрішніх справ удалося виявити 318 організованих груп і злочинних організацій, у сфері протидії наркозлочинності з початку року задокументовано більш 40 тисяч злочинів, ліквідовано 1,6 тисяч наркопритонів і 381 нарколабораторія.

Крім того, правоохоронці вилучили 2,3 тис. одиниць вогнепальної зброї, 199 гранат, 32 саморобні вибухові пристрої, більш 94 тисяч патронів.

Зараз ви читаєте новину «Могильов визнав зростання злочинності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути