Ексклюзиви
четвер, 05 травня 2022 07:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Мобілізація в РФ нічого не дасть Путіну - польський генерал

Мобілізація в РФ нічого не дасть Путіну - польський генерал
В армії РФ немає сил на окупацію значних територій України, оскільки ЗСУ дають ворогові гідну відсіч. Фото: eastnews.ua

Президент Росії Володимир Путін не домігся жодного успіху у повномасштабній війні в Україні.

Тому на параді 9 травня він може оголосити, що захоплені за період ведення воєнної кампанії території й були цілями Кремля, вважає польський генерал, колишній командувач сухопутних військ Вальдемар Скшипчак, передає "Укрінформ".

"Російська пропаганда може оголосити все, що завгодно, і навіть із поразки, якої вона зазнає в Україні, зробити перемогу. Ймовірно, 9 травня Путін заявить, що території, які вони змогли захопити за період війни в Україні, і були цілями Москви. І це нібито перемога, хоча всім зрозуміло, що він не досягнув жодних цілей під час своєї так званої воєнної операції", - сказав Скшипчак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свято на кістках: Путін готує "парад" у зруйнованому Маріуполі

Він переконаний, що росіяни приймуть подібні фейки за чисту монету і "віритимуть Путіну, хоча насправді їм нічого оголошувати, оскільки вони програють". В армії РФ немає сил на окупацію значних територій України, оскільки Збройні сили країни дають ворогові гідну відсіч.

"Проблема Путіна полягає в тому, що російська армія більше не має боєздатного війська. Він може оголосити часткову або повну мобілізацію, аби посилити військовий контингент, який вже перебуває в Україні", - допускає Скшипчак.

Водночас в оперативному плані така мобілізація нічого Росії не дасть, оскільки свіжі сили зможуть потрапити на фронт лише через кілька тижнів.

"Очевидно, в РФ побоюються, що Україна, отримуючи багато військової техніки із Заходу і створюючи нові військові підрозділи, поступово почне витісняти російську армію. Час зараз грає на ЗСУ, тож його треба використати", - підсумував генерал.

Президент країни-агресорки Росії Путін 9 травня замість так званої спеціальної воєнної операції може оголосити війну Україні.

Зараз ви читаєте новину «Мобілізація в РФ нічого не дасть Путіну - польський генерал». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути