Ексклюзиви
середа, 07 березня 2012 10:02

Митрополит Володимир розповів про взаємини православних церков в Україні

Митрополит Володимир розповів про взаємини православних церков в Україні

Митрополит Володимир (Сабодан) висловив подяку віруючим Української православної та Російської православної церков за молитви про його одужання, та пояснив ситуацію міжцерковних взаємин в Україні.

"Церква допомагає всім та хоче, щоб усі прийшли до істини, але лишається питання, яке нас розділяє. З так званою Українською Православною Церквою (Київського Патріархату), відносини дуже загострилися, через те, що стався розрив. Не хотілося б заглиблюватись у політичні подробиці, але політика не може бути далекою від нас - ми повинні її розуміти", - пояснив митрополит Володимир в інтерв'ю телеканалу "Ера", повідомляє "Український тиждень".

Митрополит також розповів, що УПЦ МП кілька раз намагалися влаштувати зустріч з УПЦ (КП), з метою " наблизити час взаєморозуміння", проте ці зустрічі не мали ефективного результату.

"Будемо сподіватись, що в прийдешні часи єдиновірних та єдинокровних народ зрозуміє сутність Церкви до кінця, її мету та завдання на цій грішній землі", - зазначив митрополит Володимир.

На запитання журналістів про причину зради друзів не лише у світських, але й у церковних колах, митрополит відповів, що це - природа гріха, який тяжіє над світом і з яким кожному християнину необхідно боротися.

Нагадаємо, 21 лютого, на засіданні Священного Синоду УПЦ (МП) під головуванням митрополита Одеського та Ізмаїльського Агафангела, архієпископ Олександр (Драбинко) був звільнений з посади голови Відділу зовнішніх церковних зв'язків УПЦ та з посади головного редактора офіційного сайту УПЦ за "поширення смути".

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Володимир розповів про взаємини православних церков в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути