субота, 25 лютого 2012 17:56

Митрополит Володимир заперечив факт розколу церкви

Митрополит Володимир заперечив факт розколу церкви

Засідання Священного Синоду Української православної церкви Московського патріархату, яке відбулося всупереч волі митрополита Володимира, не є свідченням розколу в УПЦ МП. Про це в інтерв'ю ZN.UA розповів митрополит Володимир.

"Є проблеми, котрі стосуються структури управління церквою. Незгоди в церкві можуть бути, бо йдеться про живих людей. Але церква має стояти вище цього", — зазначив глава УПЦ МП.

"Що стосується останніх подій. Відмінності у наших виступах не є показником розколу, це є прояв волі Божої. Йшлося не про те, що хтось не згодний із діями церкви або хтось не згодний із ідеологією церкви. Я не виступаю проти церкви чи проти Священного Синоду", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Добиватися автокефалії чи автономії небезпечно - митрополит Володимир

Митрополит також прокоментував відсторонення від керівних посад свого особистого секретаря - архієпископа Олександра, якого Синод звинувачував у розкольницькій діяльності і "хулі на Духа Святого".

"Хула на Духа Святого — це дуже серйозно. Не можна кидатися такими фразами. Це не витримує ніякої критики. З такими речами жартувати не можна. Стосовно усунення з посади... Синод призначив, Синод має право розпорядитися його долею в інтересах церкви", — сказав глава УПЦ МП.

"Моє особисте ставлення до цієї людини не змінилося. Я її знаю дуже давно. Вона багато похвального зробила для церкви, незважаючи на молоді роки, і вірю, що ще багато зробить. У його чесності нема сумнівів", — додав митрополит.

Зараз ви читаєте новину «Митрополит Володимир заперечив факт розколу церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути