середа, 03 березня 2021 16:46

Мішель поділився враженнями від візиту в Україну
4

Президент Європейської Ради Шарль Мішель, відвідавши меморіальний комплекс на майдані Незалежності та Донбас, краще усвідомив мотивацію українців до євроатлантичної інтеграції.

Про це він розповів під час спільної пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві, пише "Укрінформ".

Фото: КМДА

"Хочу скористатися нагодою, щоб висловити власні емоції з приводу загибелі людей, які боролися за гідність українців й самої України. На меморіалі, який я відвідав, відчув міцний зв'язок між Європейським Союзом і Україною, який оснований на спільних цінностях свободи й демократії", – зауважив Мішель.

Також він поділився враженнями від поїздки на Донбас, яка відбулася 2 березня.

"Я побачив на власні очі руйнівні наслідки семирічної агресії й конфлікту з Росією, як це вплинуло на життя людей. Це трагічна ситуація, що люди продовжують помирати в цій війні на Європейському континенті 2021 року. ЄС продовжуватиме підтримувати Україну, її суверенітет та територіальну цілісність в міжнародно визнаних кордонах. Повне виконання Мінських угод є серйозним інструментом для того, щоб досягти миру", – наголосив Мішель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є загроза втратити безвіз" - що для України означає візит президента Європейської Ради

Він укотре нагадав позицію ЄС: Росія є не посередником, а стороною конфлікту на Донбасі, і Євросоюз докладатиме дипломатичних зусиль, щоб відновити суверенітет України. Зокрема ЄС продовжуватиме закликати Росію використати свій вплив на збройні формування, які вона підтримує.

Мішель нагадав, що Євросоюз підтримує Україну на шляху реформ, інвестувавши у її розвиток з 2014-го понад €16 млрд. Окремо наголосив на необхідності для України продовжувати боротьбу з корупцією та на готовності ЄС надати допомогу у цих зусиллях.

У вівторок, 2 березня, Шарль Мішель прибув в Україну з офіційним дводенним візитом. Разом із Володимиром Зеленським він відвідав Донбас.

Зараз ви читаєте новину «Мішель поділився враженнями від візиту в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути